Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

Driehoofdstukken.nl
Onze werkwijze met betrekking tot nieuw uit te brengen boeken:

1.      Stuur de eerste drie hoofdstukken van je manuscript naar info@driehoofdstukken.nl, samen met een synopsis (maximaal 500 woorden). Beide bestanden graag als aparte Word-documenten. Tevens een pasfoto voor op de website in JPG. Het is ook mogelijk dat je minder kopy aanlevert. Dat laten we aan jou over. In de synopsis verklap je de plot niet, maar geef je de investeerder wel een idee waar je verhaal over gaat. In je e-mail geef je ook je volledige naam- en adresgegevens aan ons door met een motivatie waarom jouw boek in wording absoluut de moeite waard is om professioneel te worden uitgegeven. Alle genres kunnen worden aangeboden. Het totale manuscript dient minimaal 50.000 woorden te bevatten.
 
2.      Wij beoordelen binnen een paar dagen je manuscript of het goed genoeg is om op den duur een succesvolle uitgave te kunnen worden. Geloven wij erin, dan krijg je een overeenkomst aangeboden die gebaseerd is op het contract dat de GAU en de VvL (Vereniging van Letterkunde) heeft opgesteld. De standaard, nog niet gepersionaliseerde overeenkomst is aan te vragen via info@driehoofdstukken.nl. Nadat we de overeenkomst getekend van je retour hebben ontvangen (dit is mogelijk via e-mail) zetten wij je tekst plus de synopsis en je motivatie op onze website. Indien gewenst kun je ook onder pseudoniem je werk aanbieden. Vervolgens gaat de verkoop van de aandelen van start via je sociale media. Driehoofdstukken.nl zal daar ook zijn steentje aan bijdragen.
 
3.      Indien investeerders op je werk inschrijven (binnen zes maanden met in totaal 500 aandelen van € 5,=), komt je manuscript in ons redactietraject terecht. Wordt het aantal van 500 aandelen niet gehaald, dan krijgen de investeerders € 4,50 per aandeel teruggestort op hun bankrekening.
 
4.      Is de drempel van 500 aandelen dus behaald, dan gaat een ervaren redacteur met je manuscript aan de slag, waarbij hij/zij let op een verantwoorde zinsopbouw, redactiefouten, de spanningsboog en spel/taalfouten. De redacteur zal je ook wijzen op mogelijkheden om je verhaal nog beter uit de verf te laten komen. De correctievoorstellen verwerk je zelf en als je dat hebt gedaan ontvangen wij het van je terug.
 
5.      Dan leest een andere redacteur je manuscript en zal je op fouten wijzen die nog zijn aangetroffen. Ook deze correcties verwerk je zelf.
 
6.      Als laatste leest een redactioneel onderlegde proeflezer het manuscript voor de laatste puntjes op de i. In totaal zijn er dan drie verschillende professionals met je werk bezig geweest.
 
7.      Het manuscript is dan gereed om door ons bij gerenommeerde uitgevers te worden aangeboden. Wordt een uitgever gevonden, dan krijgen alle investeerders hun inleg (zonder rente) teruggestort en dragen wij de overeenkomst over aan de nieuwe uitgever. Alle inspanningen van jou, onze redacteuren en de aandeelhouders hebben er dan voor gezorgd dat je gerede kans hebt dat je meteen een goede start maakt.   
 
8.      Is het niet gelukt, dan wordt het werk door Uitgeverij ClusterEffect op de markt gebracht als boek en als e-boek. ClusterEffect behoort niet tot de 'gerennomeerde' uitgevers, maar timmeren wel stevig aan de weg en levert professioneel werk. Ook dan is de kans op een bestseller, of een boek dat in ieder geval goed verkoopt, zeker aan de orde.
 
9.      De royalty’s voor de auteur zijn 10% over de verkoopprijzen exclusief btw. Wordt het werk door Uitgeverij ClusterEffect uitgegeven, dan ontvangen de investeerders een gegarandeerd rendement van 10% per geinvesteerd aandeel. Na het beëindigen van het contract (minimaal drie jaar) kunnen investeerders hun oorspronkelijke inleg opvragen. De inleg wordt gebruikt voor de productie- en de promotiekosten. Je kunt ook zelf investeren in je eigen werk. Bij ClusterEffect kunnen schrijvers online de verkoopresultaten volgen.

10     Het fonds (€ 2500,=) wordt voor de redactie en voor werfkosten voor het vinden van een gerennomeerde uitgever gebruikt. Wordt die niet gevonden, dan wordt het bedrag door ClusterEffect besteed aan een professionele cover, een startoplage, promotiekosten, het laten maken van een eboekversie en de opstartkosten voor het luisterboek.De werving van een andere uitgever gaat pas van start als het gehele boek via Driehoofdstukken is geredigeerd.